Silvia Radu, noul primar general interimar al Chişinăului. Nistor Grozavu s-a retras din această funcţie VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director al companiei Gas Natural Fenosa, Silvia Radu, şi consilierul municipal al PPEM Ruslan Codreanu au fost numiţi luni, 6 noiembrie, în calitate de viceprimari ai municipiului Chişinău de către primarul general interimar al Capitalei, Nistor Grozavu. După ce a semnat dispoziţiile respective, Grozavu a anunţat că se retrage din funcţia de primar general interimar, aceasta fiind preluată de către Silvia Radu.

Nistor Grozavu i-a numit pe cei doi în funcţie după ce Consiliul Municipal Chişinău a refuzat de două ori să introducă pe ordinea de zi propunerea de numire a viceprimarilor.

Potrivit legii, în asemenea caz primarul general al Capitalei dispune de dreptul de a semna dispoziţia de numire în funcţie a viceprimarilor fără acordul CMC.

Totodată, Nistor Grozavu a mai semnat o declaraţie prin care a  anunţat că se retrage din funcţia de primar general al Capitalei, dar a subliniat că va rămâne viceprimar „atât timp cât va fi nevoie de cunoştinţele şi experienţa mea”.

În dispoziţia semnată de către Grozavu a fost specificat faptul că anume Silvia Radu va exercita mandatul de primar general interimar.

„Asta în condiţiile în care şi Ruslan Codreanu a semnat o declaraţie prin care refuză să exercite funcţiile interimatul de primar general”, a subliniat Grozavu.

Grozavu a avut doar cuvinte de laudă la adresa noului primar general interimar.

„Doamna Silvia Radu, după mine, este o propunere foarte bună pentru a aduce modernitate şi eficienţă în managementul Primăriei. Dumneaei are o experienţă bogată, vine din zona tehnocrată şi cred că va aduce schimbări importante în activitatea instituţiei. Îi mulţumesc foarte mult pentru discuţiile pe care le-am avut până să accepte propunerea, dar în primul rând îi mulţumesc pentru că a acceptat să preia funcţia într-o situaţie de criză”, a menţionat Nistor Grozavu.

Acesta a mai adăugat că motivul pentru care a insitat să fie numiţi viceprimarii este că a dorit ca Primăria să aibă o „echipă întreagă”, dar şi pentru că vrea să exercite la infinit funcţia de primar general interimar: „Este nevoie ca Primăria să beneficieze de un suflu nou. Cetăţenii nu trebuie până la nesfârşit să stea în criză politică”.

Silvia Radu a candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, iar Ruslan Codreanu este consilier municipal din partea Partidului Popular European din Moldova, condus de către Iurie Leancă.

Amintim că primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a fost suspendat din funcţie. Edilul a fost reţinut pe 25 mai în dosarul parcărilor cu plată. Peste două zile a fost plasat în arest la domiciliu, unde se află şi în prezent. 

În acel dosar rl este învinuit de corupere pasivă, acceptarea şi primirea, prin intermediar, a bunurilor ce nu i se cuvin pentru a îndeplini şi a grăbi îndeplinirea unei acţiuni. De asemenea, primarul este învinuit că a comis şi infracţiunea de trafic de influenţă. 

Pe 21 iulie procurorii au expediat dosarul de învinuire în instanţa de judecată. Dorin Chirtoacă pledează nevinovat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite