Greceanîi îl cheamă pe Chirtoacă la o dezbatere publică în Piaţa Marii Adunări Naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, Zinaida Greceanîi îi propune lui Dorin Chirtoacă să se întîlnească în cadrul unor dezbateri publice joi, 25 iunie, la ora 11.00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, după ce anterior aceasta a refuzat invitaţia candidatului liberal de a participa la o dezbatere privind dezvoltarea transportului electric din capitală.

Greceanîi a menţionat că la această dezbatere, alături de candidaţii la funcţia de primar trebuie să participe şi consilierii municipali nou aleşi. „În aceste alegeri, de mai multe ori a fost menţionată necesitatea unor dezbateri publice pe marginea situaţiei din municipiu şi viziunilor de dezvoltare. Ţinând cont de faptul că în cadrul dezbaterilor la TV unde timpii de antenă sînt foarte limitaţi, or în 10 minute ar fi complicat să ne încadrăm pentru a discuta la modul serios tot ce ţine de activitatea municipiului Chişinău, mai ales dacă intervin şi replici despre tuzik, pupsik, mâna Moscovei şi altele, am decis să fac o invitaţie lui Dorin Chirtoacă la o dezbatere publică unde timpul nu ar fi limitat, să vină domnul Chirtoacă şi eu împreună cu echipa de consilieri, să discutăm tot ce ţine de municipiu”, a specificat Zinaida Greceanîi.

Potrivit candidatei socialiştilor, în cadrul dezbaterilor echipele vor prezinta viziunea lor cu privire la o serie de subiecte în decursul a trei minute. După prezentări, fiecare echipă va acorda celeilalte echipe câte o întrebare la subiectele menţionate, iar răspunsul va fi oferit în decursul a două minute.Timpul de răspuns şi subiectele acordate pot fi extinse conform înţelegerilor. Moderator se propune a fi o persoană neutră, conform înţelegerii prealabile. 

Amintim că anterior Zinaida Greceanîi a refuzat confruntarea cu Dorin Chirtoacă. „Nu l-am angajat pe Dorin Chirtoacă în calitate de secretar ca să-mi facă el agenda”, a spus atunci Greceanîi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite