„Găgăuzia a fost mereu împotriva Unirii cu România”. Irina Vlah: Cei care fac declaraţii despre Unire nu vor fi primiţi în Găgăuzia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Başcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, a declarat că nu-i recomandă ex-preşedintelui român Traian Băsescu să vină în autonomie, pe motiv că nu-i va putea asigura securitatea acestuia. Mai mult, ea a sugerat că fostul şef de stat al României ar putea să nu aibă acces în Găgăuzia. Potrivit ei, locuitorii din regiune sunt împotriva Unirii cu România, dar şi a celor care promovează mesajele unioniste.

„Eu nu i-aş recomanda categoric să vină în Găgăuzia, deoarece eu nu aş putea răspunde pentru securitatea lui. Ştiţi, în funcţia de preşedinte domnul Băsescu a vorbit peste limită. A vorbit atât de mult încât eu nu ştiu dacă el a obţinut dividende politica în ţara sa, însă faptul că pe el îl urăsc locuitorii autonomiei noastre, este un lucru categoric”, a menţionat miercuri, 27 decembrie, Irina Vlah, în cadrul unei conferinţe de presă în care a prezentat totalurile anului 2017.

Başcanul susţine că „a afirma permanent că Republica Moldova trebuie să se unească cu România nu este în niciun fel în interesele locuitorilor autonomiei noastre”. 

„Locuitorii autonomiei nu o dată au spus că noi suntem statalişti mai mult decât oricine şi noi suntem interesaţi de a trăi în Republica Moldova. Noi nu vrem ca anumite personalităţi politice să utilizeze această tematică şi să încerce să se joace cu sentimentele locuitorilor autonomiei”, a precizat Vlah.

Ea a adăugat că Găgăuzia „mereu a fost împotriva unirii, noi întotdeauna am fost pentru Republica Moldova”. 

„Deşi anul 2018 este asociat cu anumite lucruri, centenare, etc., eu sunt convinsă că poporul nostru niciodată nu va pleda pentru unire, iar acele personalităţi care fac declaraţii despre unire nu vor fi primite în Găgăuzia. Asta este poziţia noastră comună”, a încheiat Irina Vlah

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite