Gabriela Firea, la Chişinău: Am venit aici ca o soră, ca fraţii voştri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul de Bucureşti, Gabriela Firea, afirmă că a venit în vizita sa de lucru la Chişinău nu doar în calitate de vecin, dar şi ca o soră. Afirmaţia a fost făcută marţi, 6 februarie, la întâlnirea cu primarul interimar de Chişinău, Silvia Radu.

„Am venit aici ca o soră, iar noi toţi am venit aici ca fraţii voştri şi nu doar ca prieteni sau ca vecini, iar fraţii între ei trebuie nu doar să se iubească, ci să se şi sprijine în diferite momente ale vieţii”, a declarat Gabriela Firea.

Ea a spus că este o mare bucurie pentru ea să fie la Chişinău „chiar în această lună atât de simbolică, în anul Centenar, pe 27 martie”. 

„Acum o sută de ani, Sfatul Ţării, Parlamentul de la Chişinău, vota cu o largă majoritate unirea Basarabiei”, a menţionat primarul de Bucureşti.

Ea a subliniat că trebuie depăşită perioada „podurilor de flori” şi de trecut la acţiuni concrete ce ar face mai bună viaţă cetăţenilor din cele două capitale.

„Să continuăm o colaborare în ceea ce priveşte delegarea unor servicii publice, astfel încât să se realizeze dezideratul comun ca banii publici să fie cheltuiţi cu chibzuinţă, să nu existe risipă financiară, iar tot ceea ce există în buget să fie cheltuit cu ineligenţă în folosul şi beneficiul cetăţenilor”, a precizat Firea.

Edilul de la Bucureşti a precizat că îşi doreşte o colaborare cu Chişinăul în domeniul infrastructurii drumurilor şi a transportului., în dezvoltarea unui oraş „smart”: „Cetăţenii de la Chişinău să beneficieze de toate noile descoperiri în privinţa digitalizării”.

În plus, ea a adugat că Primăria Bucureşti va contribui la reabilitarea Liceului Teoretic Mihai Eminescu şi la reparaţia unei secţii de copii de la spitalul Nr.1.

La rândul ei, Silvia Radu i-a mulţumit Gabrielei Firea pentru disponibilitatea de a ajuta Chişinăul, în special prin semnarea la Bucureşti a protocolului ce presupune implementarea mai multor proiecte pentru Chişinău în domeniul sănătăţii, educaţiei şi culturii.

„Au mai apărut pe parcurs şi alte proiecte care pot fi puse în aplicare la Chişinău. La fel, am discutat despre o serie de posibilităţi de preluare a practicilor care au adus succes, fiind implementate la Bucureşti. Am discutat despre cadrul legal din Bucureşti, care la fel ar putea fi preluat pentru a îmbunătăţi situaţia lucrurilor din Chişinău”, a afirmat Silvia Radu.

Potrivit ei, s-a fpcut un pas înainte în ceea ce ţine relaţiile dintre două municipalităţi.

„Începem numărătoarea inversă când aceste proiecte urmează a fi implementate definitiv”, a notat primarul de Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite