Expert politic, despre discursul Maiei Sandu de la München: Este regretabil că nu a discutat despre problema transnistreană şi soluţionarea acesteia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Maia Sandu, în cadrul Conferinţei pentru Securitate de la München
Preşedintele Maia Sandu, în cadrul Conferinţei pentru Securitate de la München

Expertul politic Dionis Cenuşa consideră că participarea preşedintelui Maia Sandu la Conferinţa de Securitate de la München este un lucru pozitiv, care permite ca situaţia Moldovei să fie popularizată. Cu toate acestea, analistul a criticat preşedintele pentru faptul că nu a discutat despre problema transnistreană şi soluţionarea acesteia.

„Pe pagina preşedintelui a fost publicat un comunicat de presă prea general. Lipsesc discursurile rostite de către preşedinte, care se preconiza că trebuie să participe la cel putin două discuţii. Reieşind din importanţa evenimentului, dar şi contextul regional în care se află Moldova, este esenţial ca Preşedinţia să ofere publicului accesul la discursurile/declaraţiile integrale ale Preşedintelui”, a scris Dionis Cenuşa pe Facebook.

Potrivit expertului, „deşi discuţiile despre combaterea corupţiei şi reforma justiţiei au corelaţie cu domeniul securităţii, este regretabil faptul că Sandu nu şi-a propus drept scop să discute despre problema transnistreană şi soluţionarea acesteia.”

„Adică toată atenţia Conferinţei a fost pe subiectul agresiunii ruseşti împotriva Ucrainei, iar oficialul moldovean a ales să scoată în evidenţă alte subiecte. Vorbim strict despre o abordare constructivă, în care Sandu putea să structureze toate ideile şi iniţiativele legate de reglementarea transnistreană şi planul de reintegrare”, a spus Cenuşa.

El consideră că „pot fi aduse îmbunătăţiri pe partea de comunicare (accesul la discursuri în timp oportun) şi respectiv în legătură cu abordarea reglementării transnistrene la cele mai importante foruri dedicare securităţii (subiectul trebuie să fie prioritate).”

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite