Tiraspolul propune ca locuitorii Transnistriei care se vor adresa Procuraturii din Moldova şi CEDO să facă închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sovietul suprem de la Tiraspol FOTO Adevărul
Sovietul suprem de la Tiraspol FOTO Adevărul

În regiunea transnistreană a fost elaborat un proiect de modificare şi completare a Codului Penal local, conform căruia persoana care se adresează Procuraturii Republicii Moldova sau Curţii Europene pentru Drepturile Omului, poate fi urmărită penal şi condamnată la detenţie pe un termen de la trei la şapte ani.

Despre aceasta a anunţat activistul civic de la Tiraspol Ghenadii Ciorba, fost deţinut politic, pe pagina sa de Facebook, transmite IPN.

Potrivit lui Ghenadii Ciorba, proiectul a fost depus de procurorul-şef al regiunii Anatolii Gureţchii şi că aceasta înseamnă „agonia actualei guvernări”. „Procurorul Gureţchii, la a cărui recomandare lui Oleg Horjan i-a fost retrasă imunitatea parlamentară cu încălcarea legii şi el a fost întemniţat; care a semnat rechizitoriul în dosarul meu penal, deşi cazul a fost fabricat şi aceasta se vede cu ochiul liber; şi care îndeplineşte foarte repede ordinele de la sponsorii săi, a decis brusc să depună un proiect de lege de modificare şi completare a Codului Penal”, scrie Ghenadii Ciorba.

Anterior activistul civic Ghenadii Ciorba, fost deţinut politic, afirma în cadrul unei conferinţe de presă la IPN că puterea de facto din regiunea transnistreană, susţinută de holdingul Sheriff, nu admite vreo critică la adresa sa, iar orice tentativă de a spune adevăruri este curmată, inclusiv prin utilizarea aşa-ziselor „instanţe de drept”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite