Europarlamentarul român Monica Macovei: „Republica Moldova, Ucraina şi Georgia trebuie integrate rapid în Uniunea Europeană“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eurodeputatul PDL Monica Macovei a declarat, sâmbătă, la Suceava, la o adunare electorală, că preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a pornit refacerea Uniunii Sovietice, iar răspunsul UE ar trebui să fie integrarea rapidă a Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei.

Macovei a spus în cadrul întâlnirii că de când a început agresiunea armată a Federaţiei Ruse, împreună cu colegii polonezi şi cei din Ţările Baltice, susţine în Parlamentul European ca singură soluţie, integrarea rapidă în Uniunea Europeană a Republicii Molodova, a Ucrainei şi a Georgiei.

"Aşa îi putem proteja de Federaţia Rusă", a spus Macovei care a menţionat că vineri, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a ameninţat Republica Moldova dacă semnează Acordul cu UE.

"Uniunea Europeană nu vrea să lase aceste state în afară. Noi vrem să extindem spaţiul de democraţie şi de libertate. Nu vrem să le lăsam afară. Asta este soluţia. Sigur, nu şi-au terminat toate reformele, dar le punem un mecanism special să continue să şi le facă", a spus Macovei. Ea a arătat că acum trebuie acţionat diferit pentru că este criză politică.

"Acum Rusia ameninţă şi nu numai că ameninţă, dar calcă cu bocancii pe frontieră şi pe tratate şi a pornit la refacerea Uniunii Sovietice, după cum a spus Putin din 2005. Fiind o situaţie de criză politică, răspunsul trebuie să fie pe măsura crizei. Nu putem să dăm un răspuns de stare de normalitate pentru că nu trăim în normalitate. Iar răspunsul pe măsura crizei este haideţi în UE şi să fim împreună ", a precizat Macovei.

Eurodeputatul a mai arătat că aducerea Ucrainei în Uniunea Europeană înseamnă şi aducerea nordului Bucovinei în cadrul UE.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite