Eugen Carpov: „Nu recunoaştem ultimatumurile din partea unor structuri din stânga Nistrului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţia aparţine vicepremierului pentru Reintegrare, Eugen Carpov, şi a fost făcută după întrevederea cu Radojko Bogojevic, reprezentantul special al preşedinţiei OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană.

Astăzi, Radojko Bogojevic, reprezentantul special al preşedinţiei OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană a avut o întrevedere cu Eugen Carpov, vicepremierul pentru Reintegrare. În cadrul acesteia, cei doi au discutat despre priorităţile şi proiectele de pe agenda primei runde de negocieri din acest an, planificată pentru sfârşitul lunii februarie.

„Scopul vizitei mele este de a mă întâlni cu diferiţi reprezentanţi, de a ne pregăti pentru prima de negocieri din acest an. Pe perioada acestui mandat voi face tot ce-mi stă în putere pentru a menţine viabile negocierile în formatul 5+2 şi pentru a ameliora vieţile cetăţenilor care stau pe ambele maluri ale râului Nistru. Mandatul meu de reprezentant special este unul foarte clar: să menţinem pacea, dialogul politic, să găsim un statut special pentru regiunea transnistreană“, a declarat Radojko Bogojevic.

Vicepremierului pentru Reintegrare, Eugen Carpov a vorbit şi despre recentele declaraţii de Tirapolului care a cerut conducerii organelor de drept de la Chişinău ca în decurs de o lună să retragă din oraşul Bender toate structurile de forţă, a subdiviziunilor Inspectoratului de poliţie şi IS CRIS Registru, precum şi altor autorităţi publice.

„Noi nu recunoaştem mesajele care reprezintă ultimatumuri din partea unor structuri din stânga Nistrului. Situaţia în zona de securitate este reglementată de anumite documente care au fost semnate şi convenite pe parcurs. Există structuri, mecanisme care sunt responsabile pentru dirijarea situaţiei din zona de securitate“, a declarat Eugen Carpov.

Mâine, Radojko Bogojevic va efectua o vizită la Tiraspol, unde se va întâlni cu liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, şi negociatorul principal, Nina Ştanschi. Pe 30 ianuarie, ambasadorul OSCE se va întâlni cu preşedintele Parlamentului, Igor Corman, precum şi cu reprezentanţii societăţii civile.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite