Elveţia face apel către partidele politice de la Chişinău de a se angaja în dialog pentru rezolvarea crizei politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În legătură cu recentele evoluţiile politice, Elveţia face apel către toate partidele politice şi instituţii să se angajeze într-un dialog paşnic pentru rezolvarea crizei politice. „Calmul şi reţinerea trebuie să predomine în beneficiul tuturor cetăţenilor”, se arată în declaraţia distribuit de Biroul de cooperare al Elveţiei/Reprezentanţa Diplomatică a Elveţiei în Republica Moldova, citată de IPN.

În context, Elveţia salută solicitarea făcută de secretarul general al Consiliul Europei către Comisia de la Veneţia, să prezinte de urgenţă o opinie cu privire la ultimele decizii ale Curţii Constituţionale din Moldova.

În declaraţie se menţionează că Elveţia a salutat alegerile parlamentare din 24 februarie, anul curent, „care au fost competitive şi, în general, au respectat drepturile fundamentale” şi că voinţa cetăţenilor exprimată în acel scrutin trebuie respectată.

„Parlamentul Republicii Moldova a decis sâmbătă trecută să aleagă un nou speaker şi să creeze un nou guvern. Elveţia este gata să continue implementarea programelor sale de asistenţă şi de cooperare pentru dezvoltare”.

În document se mai spune că Elveţia a susţinut tranziţia politică, economică şi socială a Republicii Moldova începând cu anul 2000 şi îşi menţine angajamentul de a contribui la bunăstarea populaţiei din Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite