Dorin Chirtoacă: „Este nedrept ceea ce mi se întâmplă. La fel cum a fost nedreaptă ocupaţia din 28 iunie 1940”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Chişinău a menţinut miercuri, 28 iunie, decizia Judecătoriei Buiucani de a prelungi arestul la domiciliu primarului Dorin Chirtoacă. Edilul în continuare se declară nevinovat şi consideră decizia magistraţilor ca fiind una nedreaptă, precum ocupaţia din 28 iunie 1940.

Chirtoacă s-a arătat supărat că a lucrat 10 ani la proiectul privind circulaţia troleibuzelor fără fir electric, din centrul Capitalei până la Aeroportul Internaţional Chişinău, afirmând că a văzut doar fotografii şi imagini video de la lansarea noii curse de troleibuz.

Primarul a mai adăugat că în decursul activităţii sale nu a făcut altceva decât să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu.

Amintim că Judecătoria Buiucani a eliberat pe 26 mai un mandat de arestare pe numele primarului Dorin Chirtoacă, după ce procurorii l-au pus sub învinuire şi au solicitat arestarea preventivă a acestuia. 

Dorin Chirtoacă a fost escortat în seara de joi, 25 mai, la sediul CNA, după ce în biroul edilului au fost efectuate mai multe percheziţii de către oamenii legii. Primarul este bănuit de trafic de influenţă în „dosarul parcărilor” şi a fost reţinut pentru 72 de ore. 

În acest context, liberalii au anunţat că părăsesc majoritatea parlamentară, însă au învinuit Kremlinul şi pe preşedintele Dodon că ar sta în spatele reţinerilor liberalilor din ultima vreme.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite