Dodon, supărat că Rogozin a fost declarat persona non grata: Guvernarea a implicat Moldova într-un conflict diplomatic şi geopolitic fără precedent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a decis să-i ia apărarea vicepremierului rus, Dmitrii Rogozin, chiar şi după ce acesta a fost declarat persona non grata de către Guvernul de la Chişinăul pentru ofensele aduse Republicii Moldova şi cetăţenilor săi în ultima vreme. Şeful statului calfică gestul respectiv ca fiind „mare stupiditate politică”.

„Nu ştiu dacă guvernanţii fac asta pe cont propriu sau, mai degrabă, sunt conduşi ca nişte marionete de peste Ocean. Cert este că azi ei au implicat Moldova într-un conflict diplomatic şi geopolitic fără precedent în ultimul sfert de veac. Cu părere de rău pentru Moldova şi pentru cetăţeni, această guvernare duce ţara cu viteză maximă spre un grav accident politic şi geopolitic. Când ne vom izbi, vom simţi cu toţii consecinţele, pe ani înainte”, a declarat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit preşedintelui, restabiliarea bunelor relaţii cu Rusia a constituit pentru zeci de mii de fermieri şi muncitori o şansă să obţină locuri de muncă şi venituri din export. Însă majoritatea parlamentară, guvernul şi PDM fac tot posibilul pentru a zădărnici aceste perspective economice şi sociale.

„Ei nu umblă prin ţară, de aceea habar nu au care e situaţia fermierilor, ce se va întîmpla cu miile de tone de fructe şi legume, de care în Europa nimeni nu are nevoie. Sunt compromise şi negocierile cu Tiraspolul”, a notat şeful statului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite