Dodon: România nu este interesată în soluţionarea conflictului transnistrean. Asta ar pune cruce pe planurile lor de anexare a Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Preşedintele Republicii Moldova îşi continuă retorica antiromânească. În cadrul unui interviu pentru agenţia de presă rusă TASS, Igor Dodon a declarat că România nu este interesată în soluţionarea conflictului de pe Nistru, pe motiv că Bucureştiul ar pune cruce în felul acesta pe planurile sale privind „anexarea Moldovei”.

De asemenea, Dodon a criticat decizia autorităţilor de la Chişinău de a-l declara pe vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin, persona non grata.

„Să amintim că demnitarii din Guvernul moldovean, care l-au învinuit pe Rogozin că acesta i-a jignit, iau apă în gură atunci când colegii lor români vorbesc despre planurile de lichidare a Republicii Moldova şi unirea cu ţara vecină. Din partea Rusiei, de pildă, eu nu am auzit niciodată de astfel de chemări”, a menţionat Igor Dodon.

Dodon a comentat şi informaţia apărută în presa precum că americanii ar instrui militarii moldoveni pentru un eventual război pe Nistru, calificând-o drept o provocare.

În acest context, şeful statului a dat asigurări că el niciodată nu va da un ordin de folosire a forţelor armate împotriva Transnistriei.

Totodată, preşedintele ţării consideră că guvernarea de la Chişinău nu are nevoie de un război propriu-zis cu regiunea transnistreană, dar mai degrabă ar încerca să tensioneze relaţiile moldo-ruse şi să ocupe o poziţie proamericană, pentru ca actuala putere să mai aibă şanse de a accede în următorul Parlament.

„Acum liderii Partidului Democrat încearcă să obţină susţinerea SUA, unde sunt cercuri politice influente, interesate în amplificarea confruntării cu Moscova. Noi vedem cum ei intensifică presiunea asupra preşedintelui Trump, ca acesta să nu permită reluarea dialogului constructiv cu Moscova”, a notat Igor Dodon.

 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite