Dodon a promulgat legea care prevede acordarea ajutorului unic de Paşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Preşedintele Igor Dodon a promulgat legile cu impact social din pachetul adoptat prin procedura angajării răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului. Legile cu caracter economic sunt încă în proces de examinare, transmite IPN.

Şeful statului a promulgat legea care prevede acordarea unui suport unic în sumă de 600 de lei pentru beneficiarii de pensii şi alocaţii sociale de stat al căror cuantum lunar nu depăşeşte 2000 de lei, precum şi legea care prevede modificarea mecanismului de indexare a pensiilor din sistemul public de pensii.

De asemenea, a fost promulgată legea pentru modificarea Codului Muncii, care, în opinia sa, este menită să elimine unele lacune legate de salarizarea unor categorii de angajaţi, dar şi legea pentru modificarea Legii cu privire la oamenii de creaţie şi la unităţile de creaţie, care prevede intensificarea măsurilor de protecţie socială a persoanelor cu merite deosebite faţă de stat, decorate cu „Ordinul Republicii”, şi care sunt beneficiari ai indemnizaţiei de merit.

Guvernul şi-a angajat, în şedinţa din 7 martie, răspunderea în faţa Parlamentului pentru nouă legi, iar luni, 11 martie, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a semnat şi a transmis legile pentru promulgare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite