Dodon se opune tentativei guvernării de a combate propaganda rusă la Chişinău: Sunt împotriva tensionării relaţiilor cu Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Dodon a comentat marţi, 23 mai, anunţul Partidului Democrat din Moldova privind necesitatea adoptării unui proiect de lege ce ar fi menit să limiteze propaganda rusă în mass-media de la Chişinău. Şeful statului afirmă că va bloca tentativa respectivă a guvernării, care ar putea provoca tensiuni în societate.

„Eu pledez categoric împotriva tensionării relaţiilor cu partenerii noştri ruşi, doar pentru a consolida la guvernare un partid care a pierdut încrederea populaţiei şi încearcă să convină Occidentului. Voi bloca adoptarea acestei legi, îndreptată să genereze ceartă în societate”, a declarat Igor Dodon pentru agenţia de presă rusă Tass.

Preşedintele a subliniat că, încercând să se acopere cu lupta cu propaganda, democraţii doresc să ascundă eşecurile coaliţiei proeuropene.

Potrivit şefului statului, PDM a început o nouă serie de speculaţii pe subiectul propagandei pentru a provoca o isterie antirusă în societate, în condiţiile apropierii de alegerile parlamentare din 2018.

De asemenea, Dodon a atras atenţia asupra reitingului mic pe care îl au democraţii, afirmând că aceştia se pot menţine la putere doar dacă Occidentul va închide ochii în timpul alegerilor.

Amintim că marţi, 23 mai, purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, a declarat că formaţiunea pe care o reprezintă va prezenta în curând un proiect de lege ce prevede limitarea propagandei străine în mass-media din Republica Moldova. El a subliniat că există şi o susţinere în acest sens din partea UE.

Gamurari a dat asigurări că prim combaterea propagandei nu se are în vedere şi limitarea drepturilor la exprimare. Totodată, acesta afirmă că în mod special este vorba de lupta cu propagandă rusă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite