Dodon a început campania „anti-unire”: Unionismul este expresia umilinţei naţionale şi a trădării de ţară DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon îşi continuă ofensiva contra unioniştilor. După ce şeful statului a anunţat că aleşii locali din satul său natal, Sadova, au votat un document prin care condamnă declaraţiile simbolice de unire semnate de 12 primării din Republica Moldova, preşedintele a publicat o listă cu peste 50 de localităţi care ar fi semnat o declaraţie de „anti-unire”.

„Cei care au vrut să testeze cât de patrioţi şi statalişti pot fi moldovenii, acum pot vedea rezultatele. În mai putin de 24 de ore, majoritatea consilierilor din peste 50 de primării au semnat declaraţii pro-statalitate şi anti-unire”, a declarat Igor Doodn miercuri, 7 februarie, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, în fiecare zi, numărul acestora va tot creşte: „Sute de localitati vor semna declaraţii în susţinerea statalităţii Republicii Moldova”. 

„Ideologii unionişti au obţinut exact inversul la ce şi-au propus. În loc de Unire, vor primi Patriotism pentru Moldova”, a continuat preşedintele moldovean.

În opinia sa, cu excepţia câtorva „aleşi locali rătăciti sau cumpăraţi cu bani, restul cetăţenilor se opun categoric oricărei declaraţii sau acţiuni unioniste”. 

„Unionismul este nu doar anticonstituţional şi penal. Unionismul este expresia umilinţei naţionale şi a trădării de ţară. Regret că unii au căzut pradă acestei molime ideologice”, a menţionat Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite