Dodon îi explică lui James Pettit de ce jumătate din moldoveni sunt proruşi: Trebuia să susţineţi poporul, dar nu guvernarea coruptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon a încercat să-i explice ambasadorului SUA la Chişinău, James Pettit, de ce în pofida eforturilor ţării sale de a sprijini financiar Moldova, o bună parte din cetăţeni oricum doresc apropierea de Rusia. Potrivit şefului statului, problema ar fi în faptul că americanii au preferat să sprijine o guvernare coruptă, decât poporul moldovenesc.

„Trebuia să susţineţi poporul, dar nu guvernarea coruptă sau ONG-ri controlate, precum s-a întâmplat în ultimii ani. Nu trebuia să închideţi ochii la toate fărădelegile aşa-numitei guvernări proeuropene. Cetăţenii văd şi înţeleg totul”, a subliniat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Amintim că în cadrul unei emisiuni, James Pettit s-a arată nedumerit că în pofida eforturilor ţării sale, dar şi a Uniunii Europene de a sprijini financiar Republica Moldova, mai mult de jumătate din moldoveni se declară proruşi. Diplomatul american nu-şi putea explica cum este posibil aşa ceva, în situaţia în care Rusia nu doar că nu ar oferi ajutor, dar şi sancţionează Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite