Dodon, convins că Chirtoacă va fi demis şi i-a găsit înlocuitor: Ion Ceban ar fi o candidatură cu şanse să învingă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Dodon se arată convins că primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, va fi demis în urma referendumului iniţiat de Partidul Socialiştilor. În acest context, şeful statului a anunţat şi o potenţială candidatură pentru această funcţie, fiind vorba chiar de purtătorul său de cuvânt, Ion Ceban.

„Eu cred că este prematur să dăm acum exact, dar Ion Ceban ar fi una din candidaturile posibile, care ar avea şanse să învingă şi ar face faţă în această situaţie, dar decizia finală va fi luată doar după ce vom demite”, a declarat Igor Dodon la emisiunea „În profunzime”, de la ProTV Chişinău.

De asemenea, preşedintele afirmă că Dorin Chirtoacă are doar două soluţii: „sau va fi demis prin referendum, sau va sta la puşcărie. Sau va fi demis şi apoi va sta la puşcărie. Alte variante Chirtoacă nu are. El singur nu o să se ducă, nu-i ajunge minte să scrie cerere şi să plece singur”.

Partidul Socialiştilor a început joi, 11 mai, colectarea de semnături pentru iniţierea referendumului de demitere a primarului Dorin Chirtoacă. Printre primii semnatari s-a enumerat şi Igor Dodon, care a sugerat atunci că Primăria ar putea fi preluată de socialişti.

Curtea de Apel Chişinău a acceptat joi, 27 aprilie, cererea grupului de iniţiativă a PSRM pentru colectarea semnăturilor de organizare a referendumului local de revocare din funcţie a primarului Capitalei. Astfel, în termen de 60 de zile, grupul de iniţiativă respectiv trebuie să colecteze şi să prezinte la CEC nu mai puţin de 65 de mii de semnături, pentru ca CEC să poată iniţia procedura de organizare a referendumului local.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite