Dodon consideră că războiul din Ucraina va contribui la soluţionarea conflictului din Transnistria: „Este interesul tuturor ca noi să fim ţară integră”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon şi liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski
Igor Dodon şi liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski

Ex-preşedintele Igor Dodon e de părere că războiul din Ucraina poate duce la soluţionarea conflictului transnistrean, respectiv la reintegrarea ţării. Potrivit lui, în noul context regional, nimeni nu-şi mai doreşte situaţii de conflict, lucru care ar influenţa identificarea unei soluţii în acest sens.

„Pentru autorităţile din R. Moldova trebuie să fie o lecţie ceea ce se întâmplă în Ucraina şi să înţelegem că noi trebuie prin dialog să găsim formula de reintegrare teritorială a ţării în baza statutului de neutralitate şi în baza unei decizii avantajoase pentru toţi. Unii o să creadă că eu sunt prea optimist, dar mie îmi pare că ceea ce se întâmplă în regiune ar putea crea premize reale şi mult mai rapide de a găsi un compromis. Nu cred că cineva are interesul rupă Transnistria de la R. Moldova. Cred că este interesul tuturor ca noi să fim ţară integră şi să asigurăm cât mai repede reintegrarea R. Moldova”, a spus Igor Dodon într-un interviu la postul de televiziune Prime TV.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite