Dodon: Consider că ministrul Apărării trebuie să fie din echipa preşedintelui ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că susţine că se află în opoziţie faţă de actuala guvernare, Igor Dodon afirmă că funcţia de ministru al Apărării trebuie să fie ocupată de către o persoană din echipa şefului statului.

„Dacă sincer, eu consider că ministrul Apărării trebuie să fie o persoană din echipa preşedintelui, pentru că şeful statului este comandantul suprem al Armatei, conform Constituţiei. Alte ministere, precum cel al Economiei, atunci când preşedintele este din opoziţie, noi acolo nu ne vom amesteca, însă Ministerul Apărării este un moment principial şi trebuie să fie o persoană în care preşedintele are încredere”, a declarat Igor Dodon vineri, 21 iulie, la emisiunea „Peatniţa” de la RTR-Moldova.

Potrivit lui, în alte state există astfel de modele, când Ministerul Apărării aparţine Preşedinţiei: „În Ucraina sunt ministere de care preşedintele răspunde, indiferent că este împreună cu Guvernul din acelaşi partid sau nu. Acestea mereu sunt Ministerul de Externe, Ministerul Apărării şi Serviciul de Informaţii şi Securitate”.

Preşedintele a spus că are mai multe candidaturi la această funcţie, însă a evitat să dea nume, subliniind că propunerile trebuie să vină din partea Guvernului.

Amintim că Dodon a semnat la 27 decembrie decretul de demitere din funcţie a ministrului Apărării, Anatol Şalaru. De atunci, la şefia instituţiei nu a fost numit un alt conducător. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite