Deputat din regiunea transnsitreană: Rusia este de facto aliatul militar al Transnistriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO novostipmr.com
FOTO novostipmr.com

Deputatul aşa-numitului Soviet Suprem de la Tiraspol, Andrei Safonov, a declarat pentru postul public de televiziune din stânga Nistrului că de facto Rusia este un aliat militar al Transnistriei.

Afirmaţia a fost făcută în contextul declaraţiei preşedintelui Dodon, unde şeful statului a subliniat că independenţa malului stâng al Nistrului nu poate fi acceptată.

„Domnul Krasnoselski vorbeşte de independenţă. Categoric nu poate fi acceptat acest lucru. Şi nu va fi acceptat. Şi nu doar de Republica Moldova, dar şi de toţi cei implicaţi în formatul „5+2”, şi de Federaţia Rusă inclusiv, care la toate întrevederile declară că Transnistria este parte componentă a Republicii Moldova”, a precizat Dodon marţi, 28 martie, în cadrul unei conferinţe de presă.

În plus, preşedintele a menţionat că referendumul din 2006, la care fac referire liderii de la Tiraspol atunci când anunţă că populaţia din regiune pledează pentru independenţă, nu este un argument.

„Lăsaţi să nu facă ei referire la referendum. Ştim noi în ce condiţii a avut loc referendumul”, a notat Igor Dodon.

Televiziunea publică din regiune a realizat un vox, în care oamenii se arată nedumeriţi de poziţia lui Igor Dodon şi în care ei confirmă că îţi doresc recunoaşterea independenţei şi că sunt parte a Rusiei.

De asemenea, a fost solicitată şi o poziţie oficială referitor la declaraţiile lui Dodon de a nu recunoaşte referendumul din 2006.

„Rusia, cel puţin de facto, este aliatul politico-militar al Transnistriei. Astăzi acest fapt este suplimentat cu dezvoltarea relaţiilor economice, atât la nivel central cât şi local. De aceea, putem spune că referendumul nu doar că a trecut, dar a şi dat rezultate concrete care nu pot fi anulate. Vrei sau nu, însă rezultatele referendumului trebuie luate în calcul”, a declarat Safonov.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite