De ce Vladimir Voronin a decis să nu meargă la ceremonia de învestire în funcţie a Maiei Sandu, chiar dacă ex-preşedintele a primit invitaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Voronin

Ex-preşedintele Republicii Moldova Vladimir Voronin a anunţat că a fost invitat la ceremonia de învestire în funcţie a Maiei Sandu, însă a decis să nu accepte invitaţia.

Vladimir Voronin a declarat că i-a mulţumit Maiei Sandu pentru acest gest, dar i-a explicat de ce nu poate să onoreze invitaţia de a merge la evenimentul respectiv. 

Vladimir Voronin i-ar fi spus Maiei Sandu că Înalta Curte a modificat ilegal Constituţia în 2016, în aşa fel ca preşedintele să fie ales direct de popor, după ce anterior şeful statului se alegea în Parlament.

Prin urmare, Voronin i-a comunicat Maiei Sandu că el nu recunoaşte alegerile prezidenţiale care s-au desfăşurat după anul 2016. Voronin a accentuat că nici pe Igor Dodon nu l-a recunoscut în calitate de şef de stat şi nici pe Maia Sandu nu o va recunoate. În opinia lui, ambii sunt preşedinţi neconstituţionali.
 

Amintim că ceremonia de învestire în funcţie a Maiei Sandu se va desfăşura pe 24 decembrie, la Palatul Republicii. Evenimentul va avea loc într-un format restrâns, în contextul restricţiilor impuse de autorităţi în lupta cu pandemia COVID-19. Igor Dodon declarat anterior că sunt discuţii ca la eveniment să participe până la 50 de persoane sau până la 100 de persoane. Potrivit protocolului, la ceremonie sunt invitaţi toţi foştii şefi de stat. Igor Dodon a anunţat că va participa la eveniment.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite