Daniel Ioniţă: România îşi doreşte ca viitorul Guvern de la Chişinău să-şi menţină o orientare proeuropeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România îşi doreşte ca viitorul Guvern de la Chişinău să-şi menţină o orientare clară pro-europeană. România îşi doreşte ca politicienii din Republica Moldova să dea dovadă de responsabilitate, iar viitorul Guvern să rămână pe deplin angajat în ceea ce priveşte implementarea la termen a obligaţiilor care decurg din Acordul de Asociere. Declaraţia aparţine ambasadorului României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, transmite IPN.

„Viitorul Guvernă să înţeleagă că orientarea către Vest este cea care va produce rezultate palpabile şi rezultate imediate în beneficiul cetăţenilor Republicii Moldova şi să înţeleagă că, de fapt, actul de guvernare este un act de responsabilitate politică”, a declarat Daniel Ioniţă în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21.

Daniel Ioniţă spune că Republica Moldova are nevoie de un Guvern care să beneficieze de o majoritate în Parlament şi ca acesta să fie constituit într-un mod legitim astfel încât să aibă susţinerea politică necesară atât pe interior, dar are nevoie şi de o imagine bună şi în afară. „Trebuie să ţii cont la un moment dat şi de semnalele care îţi vin şi din exterior pentru că nimeni nu-şi poate permite să opereze într-un vacuum, într-un glob de cristal, total izolat de realităţile din jur”, a menţionat oficialul.

Diplomatul spune că Bucureştiul şi-a exprimat fără echivoc dorinţa ca politicienii de la Chişinău să opteze pentru menţinerea şi consolidarea în continuare a parcursului european.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite