Corneliu Ciurea: Critica eurodeputaţilor anunţă o oboseală pentru Parteneriatul Estic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO europalibera.org
FOTO europalibera.org

Statele din Parteneriatul Estic, cele care au fost în avangarda mişcării spre Uniunea Europeană, au început să fie criticate de un număr destul de mare de politicieni europeni care astfel vădesc o anumită oboseală faţă de Parteneriatul Estic. Declaraţia a fost făcută de către analistul politic Corneliu Ciurea în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

„Este şi o dorinţă cumva de închidere, de a împărţi lumea în „ai noştri” şi „ai voştri”, de a găsi vinovaţii pentru eşecuri”, spune Corneliu Ciurea.

Potrivit analistului, bătălia politică în Parlamentul European se dă între popular-europeni şi social-democraţi. 

„Observăm o schimbare de paradigmă, poate chiar de abordare a lucrurilor în Parteneriatul Estic – acest gen de bătălii anterior nu existau. Exista o unanimitate întru susţinerea statelor Parteneriatului Estic”, susţine Corneliu Ciurea.

Potrivit directorului Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului, Sergiu Ostaf, calitatea discuţiilor în Parlamentul European a fost net superioară celor anterioare pentru că a abordat multe subiecte, iar abordările fracţiunilor parlamentare au fost foarte diverse. 

„Paleta este întreagă, de la ce prevede un angajament constructiv până la respingere. Dar între aceste două extreme au existat multiple soluţii intermediare”, a spus Sergiu Ostaf. În opinia lui, poziţiile nuanţate ale europarlamentarilor vor oferi şi o soluţie care nu va fi una radicală.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite