Consultantul lui Andrei Năstase, în presa română: Plahotniuc are protecţie de la Bucureşti. Dacă n-ar fi protejat din afară, ar risca rapid puşcăria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pavel Lucescu, unul dintre cei doi strategi de campanie ai lui Andrei Năstase, noul primar ales al Chişinăului, acuză serviciile secrete româneşti şi autorităţile de la Bucureşti că-l apără pe liderul PDM, controversatul om de afaceri Vladimir Plahotniuc.

Într-un interviu pentru Newsweek România, Pavel Lucescu a declarat că o eventuală victorie la Primăria Chişinăului obţinută de către opoziţia reală, cea extra-parlamentară, părea încă de la început o misiune imposibilă: „Tot sistemul oligarhic era împotriva ei”.

„Aici trebuie să demontez un mit, abil întreţinut de camarila mediatică şi de aşa zişii experţi ai lui Plahotniuc, cu complicitatea deloc dezinteresată a serviciilor româneşti. Şi anume faptul că aici la Chişinău se bat rusofonii cu proeuropenii, eventual şi cu unioniştii. Fals. Teza asta falsă e foarte profitabilă pentru mafia politică coordonată de Plahotniuc, pentru că îi oferă lui onorabilitatea şi, mai ales, protecţia externă de care are mare nevoie”, a afirmat strategul de campanie al lui Năstase.

În opinia sa, „implicarea servicilor româneşti aici în susţinerea regimului oligarhic e foarte clară. Agenţii lor, aşa-zişi experţi gen Iulian Chifu, pe care presa din România încă îl consideră o voce onorabilă şi competentă, au jucat pe faţă pe agenda lui Plahotniuc, atacându-l mizerabil pe candidatul anti-oligarhic”.

Acesta consideră că, dacă n-ar fi protejat din afară, afară însemnând mai ales serviciile şi guvernarea de la Bucureşti, Plahotniuc ar risca rapid puşcăria. 

El a subliniat că a fost o campanie extrem de grea, pentru că sistemul politic de de la Chişinău „e un monolit cu aparenţe democratice, cu putere, opoziţie, dezbateri etc”. 

„Dar, de fapt, aproape totul e controlat de o oligarhie de tip mafiot al cărei naş suprem e Vladimir Plahotniuc. Un tip provenit din lumea interlopă, criminală, a anilor '90, care şi-a început cariera infracţională ca proxenet”, a explicat Lucescu. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite