Coaliţia Pro-Europeană despre situaţia din Crimeea: „Ceea ce se întâmplă în Ucraina ne vizează direct. În Republica Moldova se folosesc alte arme“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul unei conferinţe comune, liderii coaliţiei Pro-Europene au declarat că situaţia din Ucraina ne afectează în mod direct.Totodată, ei au vorbit şi despre posibilitatea Republicii Moldova de a deveni membră NATO.

„Este o problemă care se poate extinde, de aceea trebuie să fim vigilenţi, pentru că suntem în vecinătate“, a spus împăciuitor Ion Hadârcă.

Vlad Filat a dat de înţeles că Rusia are planuri şi în privinţa Chişinăului. „Ceea ce se întâmplă în Ucraina este foarte grav şi ne vizează în modul cel mai direct. În raport cu Republica Moldova se folosesc alte arme. Avem foarte mulţi declaraţi patrioţi ai Republicii Moldova, dar care luptă împotriva ei, de aceea trebuie să fim atenţi“, a apreciat liberal-democratul.

În acelaşi context, liderii partidelor din coaliţie au promis că în scurt timp vom afla cine va fi noul ministru al Apărării. Părerile membrilor coaliţiei sunt, însă, împărţite atunci când este vorba de o posibilă aderare la NATO. „Moldova este un stat neutru. Avem de rezolvat multe probleme, inclusiv să reîntregim ţara şi să ne integrăm în UE, iar aderarea la NATO nu este pe agenda politică“, a declarat liderul PLDM.

„Cea mai indicată formulă, în contextul geopolitic şi geografic, este consolidarea statutului de neutralitate. Este o poziţie bazată pe o analiză foarte profundă. Cum ar urma să intre Moldova în NATO, cu sau fără Transnistria?“, se întreabă Marian Lupu. „Noi agreăm acestă idee, mai ales în contextul noilor împrejurări geopolitice, dar aceasta necesită modificări constituţionale“, i-a completat Ion Hadârcă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite