Fiica primului preşedinte, noul ministru de Externe de la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Natalia Gherman
Natalia Gherman

Natalia Gherman va fi noul Ministru de Externe al Republicii Moldova. Anunţul a fost făcut  după semnarea acordului de constituire a Coaliţiei pentru Guvernare Pro-Europeană.

Din 2009, Natalia Gherman a ocupat funcţia de viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene a Republicii Moldova, din anul 2009. Anterior a fost ambasador al Republicii Moldova în Suedia, Norvegia şi Finlanda, cu reşedinta la Stockholm, precum şi ambasador în Austria.

Totodată, în perioada anilor 2002-2006 a fost reprezentant Permanent pe lângă OSCE şi alte Organizaţii Internaţionale cu sediul la Viena. Din 2001 până în 2002 a mai fost ministru-consilier al Ambasadei Republicii Moldova în Belgia şi şef-adjunct al Misiunii Permanente al Republicii Moldova pe lânga NATO. 

În perioada anilor 1997-2001, Natalia Gherman a mai ocupat funcţia de .ef-adjunct al Departamentului pentru Securitate Europeană şi Afaceri Politico-militare din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova. Cunoaştelimba engleză, germane şi rusa.

Natalia Gherman este căsătorită şi are un copil. Natalia Gherman este fiica primului preşedinte al Moldovei, Mircea Snegur.

 Noul guvern, în frunte cu Iurie Leancă, urmează să fie votat astăzi de Parlament.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite