Chirtoacă, despre cum a ajuns Gamreţchi din învinuit în martor: S-a pus în genunchi în faţa lui Plahotniuc, Dodon şi Leancă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul suspendat al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, susţine că este absurd ca fostul său subaltern de la Direcţia de transport, Igor Gamreţchi, acuzat iniţial că ar fi complicele edilului în dosarul parcărilor cu plată să-i fie schimbat statutul din învinuit în martor.

„Are o pedeapsă formală (Gamreţchi). În ce constă pedeapsa? E absurd. S-a procedat pentru a fi învăţătură de minte la ceilalţi. Vreţi să scăpaţi? Veniţi, vă închinaţi, vă puneţi în genunchi şi noi după aceea vă vom netezi pe cap şi vom da o pedeapsă formală. Nu vreţi să acceptaţi varianta asta, veţi fi terfeliţi prin instanţă”, a declarat Dorin Chirtoacă vineri, 9 februarie.

Potrivit primarului, Gamreţchi a recunoscut în instanţă că a comis mai multe încălcări în dosarul penal în care a fost vizat.

„El recunoaşte aceste lucruri, primeşte o pedeapsă formală, toarnă zoi pe subsemnatul şi până la urmă scapă basma curată şi încă şi depune cerere de restabilire la serviciu”, a subliniat Chirtoacă.

Întrebat în faţa cui ar fi îngenunchiat Igor Gamreţchi, Chirtoacă a spus că în faţa sistemului.

„În faţa PD, PSRM, PPEM, respectiv domnii Plahotniuc, Dodon, Leancă şi ceilalţi cu Plahotniuc în frunte, este evident”, a precizat edilul suspendat.

Dorin Chirtoacă este cercetat în dosarul parcărilor cu plată, din 25 mai 2017. Până pe 10 noiembrie s-a aflat sub control judiciar. Edilul este învinuit de corupere pasivă, acceptarea şi primirea, prin mijlocitor, a bunurilor ce nu i se cuvin pentru a îndeplini şi a grăbi îndeplinirea unei acţiuni. Dorin Chirtoacă pledează nevinovat.

Fostul şef al Direcţiei Generale Transport Public şi Căi de Comunicaţie a Primăriei municipiului Chişinău, Igor Gamreţchi, a fost condamnat de Curtea de Apel Chişinău miercuri, 4 octombrie, la trei ani de închisoare cu suspendare, asta după ce prima prima instanţă l-a condamnat anterior la doi ani de închisoare cu executare, atât cât au solicitat procurorii.

Avocaţii lui Gamreţchi au atacat la Curtea de Apel decizia primei instanţe, prin care acesta a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Magistraţii Curţii de Apel au anulat hotărârea primei instanţe şi l-au condamnat pe fostul şef de direcţie la trei ani de închisoare cu suspendare.

Igor Gamreţchi este învinuit de trafic de influenţă, cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari, în dosarul parcărilor cu plată, în care este vizat şi primarul Dorin Chirtoacă. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite