Chiril Gaburici solicită interconectarea telefonică cu Transnistria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici l-a prezentat luni, 16 iulie, angajaţilor Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) pe noul director al instituţiei, Octavian Rău. În acest context, i-a cerut acestuia să se concentreze pe interconectarea telefonică cu Transnistria, calitatea serviciilor de comunicaţii electronice şi accesibilitatea tarifelor de roaming.

„Insist pe o colaborare constructivă dintre Ministerul Economiei şi Infrastructurii şi ANRCETI, deoarece sectorul IT devine tot mai atractiv pentru investitori şi este în ascensiune cu 9 % faţă de anul trecut, iar ca pondere în PIB, acest sector atinge 6,6% şi este în continuă creştere. Împreună trebuie să ne concentrăm pe trei directive, care vizează interconectarea telefonică cu Transnistria, calitatea serviciilor de comunicaţii electronice pe piaţa Republicii Moldova şi accesibilitatea tarifelor de roaming pentru cetăţeni”, a punctat Chiril Gaburici.

La rândul său, Octavian Rău a mulţumit ministrului Economiei şi Infrastructurii pentru încrederea acordată.

„Vă asigur că împreună cu echipa vom depune tot efortul pentru a aduce un plus valoare Agenţiei pe care o reprezentăm şi vom activa în interesul public, îmbunătăţind calitatea serviciilor pentru cetăţeni”, a spus directorul ANRCETI.

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) este autoritatea publică centrală care reglementează activitatea în sectoarele comunicaţii electronice, tehnologia informaţiei şi comunicaţii poştale, asigură implementarea strategiilor de dezvoltare a sectoarelor nominalizate şi supraveghează respectarea legislaţiei în domeniu de către furnizorii de pe pieţele de comunicaţii electronice şi de servicii poştale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite