CEC va achiziţiona 2.300 de camere video pentru alegerile din 24 februarie: Va îmbunătăţi securitatea şi corectitudinea procesului de votare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cameră de supraveghere

În cadrul şedinţei de miercuri, 14 noiembrie 2018, Comisia Electorală Centrală (CEC) a agreat caracteristicile tehnice pentru sistemul de înregistrare video în secţiile de votare realizat în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, se arată într-un comunicat de presă emis de CEC.

Acestea se referă la cerinţele minime pe care trebuie să le întrunească echipamentele tehnice care vor înregistra, pe parcursul zilei alegerilor, introducerea buletinelor în urna de vot, precum şi operaţiunile de numărare a voturilor şi totalizare a rezultatelor. 

Funcţionarea sistemelor de înregistrare video în secţiile de votare realizat în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019 va fi reglementată printr-un act normativ aprobat de CEC, iar pentru achiziţionarea celor 2.300 de camere video, grupul de achiţii al Comisiei va demara procedurile prevăzute de legislaţia în vigoare.

CEC reiterează că instalarea camerelor de înregistrare video va îmbunătăţi securitatea şi corectitudinea procesului de votare şi va creşte gradul de transparenţă a operaţiunilor electorale desfăşurate în ziua alegerilor. Sistemul de înregistare video nu trebuie să antenteze la secretul procesului de votare şi la intimitatea alegătorilor în secţia de votare. 

Amintim că propunerea de a instala camere de supraveghere în secţiile de votare aparţine premierului Pavel Filip, care a venit cu o solicitare în acest sens către Comisia Electorală.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite