Ce mesaje au transmis liderii de la Chişinău de Ziua Drapelului de Stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Arborarea drapelului în 1990 a însemnat curaj şi libertate. Drapelul ne aminteşte despre cei care şi-au dat viaţa pentru apărarea Patriei. Este declaraţia făcută de premierul Pavel Filip în cadrul ceremoniei organizate la Ministerul Apărării cu prilejul Zilei Drapelului de Stat, transmite IPN.

„Ziua Drapelului de Stat este un moment în care ne gândim la unitate. În fata drapelului suntem toţi egali. Acest drapel este al oamenilor, al celor care şi-au dat viaţa pentru tricolor, în numele independenţei ţării”, a spus Pavel Filip.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care efectuează o vizită la Sankt Petersburg, a scris pe pagina sa de Facebook un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Drapelului de Stat.

Şeful statului menţionează că sărbătoarea este de o importanţă deosebită. Drapelul de stat a consfinţit victoria repurtată în lupta pentru afirmarea unui stat suveran şi independent în lume, înglobând şi reprezentând, pe lângă conţinutul lui heraldic, principiile democratice, egalitatea în drepturi şi libertatea cetăţenilor Republicii Moldova.

Tot într-o postare pe Facebook, în care şeful Legislativului, Andrian Candu, apare lângă copiii săi, acesta a scris: Istoria este ca o ştafetă – noi suntem cei care povestim copiilor despre tradiţii, cultură, strămoşi. Atât cât am citit, ne-am instruit sau am aflat de la părinţii noştri. Şi mai ales atât cât simţim. Mă strădui să discut cu picii mei despre toate, iar astăzi, după ce le-am explicat că este Ziua Drapelului, Veruţa a ţinut cu tot dinadinsul să mi-l picteze pe obraz. Drapelul este istoria noastră, copiii sunt viitorul nostru, iată de ce ziua de 27 aprilie trezeşte în mine un sentiment de mândrie – identitatea naţiunii noastre este în mâinile copiilor noştri. Felicitări”.

Tricolorul a fost desemnat drapel de stat pe 27 aprilie 1990. Marcarea Zilei Drapelului a fost decisă în anul 2010.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite