Andrei Năstase: Regimul actual acordă adăpost şi protecţie liderilor separatişti. Plahotniuc întrece orice limită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Andrei Nastase via Facebook
FOTO Andrei Nastase via Facebook

Liderul PPDA, Andrei Năstase, susţine că ex-preşedintele nerecunoscut de la Tirapol, Evghenii Şevciuk, continuă să se afle în partea dreaptă a Nistrului şi că este protejat de SIS şi MAI de la Chişinău.

În acest context, Năstase afirmă că Vlad Plahotniuc întrece orice limită de bun simţ, „sfidează legea acordând tacit azil politic unui fost lider al separatiştilor, ostil intereselor naţionale şi ale cetăţenilor”. 

El consideră că „oligarhul Plahotniuc, oferind protecţie lui Şevciuk, îşi deconspiră relaţiile sale de afaceri murdare cu acesta”.

Potrivit lui Andrei Năstase, Plahotniuc ar fi bătut palma anterior cu Sevciuk pentru procurarea energiei electrice de la firma intermediară Energocapital din Tiraspol.

„Pe baza înţelegerii mafiote Plahotniuc-Şevciuk, consumând gazul rusesc pe gratis, schimbat pe energia electrică, livrată ulterior în partea dreaptă a Nistrului, firma respectivă a parazitat pe seama consumatorilor din dreapta Nistrului”, a precizat politicianul.

Preşedintele PPDA solicită „anchetarea şi arestarea neîntârziată a fostului aşa-zis lider al Transnistriei, investegarea plenară şi transparentă a activităţii firmei Energocapital, precum şi a rolului reprezentanţilor clanului Plahotniuc în creşterea artificială a datoriilor pentru gazele ruseşti şi plăţile exagerate ale cetăţenilor noştri pentru energia electrică”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite