Andrei Năstase: Cel care a ordonat operaţiunea de reţinere a celor şapte cetăţeni turci de la Liceul Orizont este Vladimir Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, consideră că „reţinerile în stil NKVD-ist din această dimineaţă, demarate la liceul moldo-turc „Orizont”, demonstrează o dată în plus alianţa informală dintre preşedintele Dodon şi coordonatorul Plahotniuc şi disponibilitatea implicării de către ultimul a justiţiei şi altor instituţii capturate ale statului în realizarea unor angajamente obscure”.

„Cel care a ordonat în mod personal această operaţiune, la fel ca şi pe cea de invalidare a alegerilor din Capitală este Vladimir Plahotniuc, Igor Dodon fiind un mărunt beneficiar”, a declarat Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, „preţul pe care ţara noastră şi cetăţenii săi sunt obligaţi să-l plătească pentru confortul şi agendele antipopulare ale celor doi indivizi, certaţi cu legea, cu principiile statului de drept şi cu bunul simţ, este mult prea mare pentru un stat ca al nostru”.

„Din cauza unui regim oligarhic autoritar, Republica Moldova este la un pas de izolare internaţională pentru derapajele antidemocratice şi violarea flagrantă a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului”, a afirmat Năstase.

În acest context, liderul PDA a sesizat „ambasadele din Republica Moldova, instituţiile internaţionale de resort în vederea monitorizării cazului şi eliberarii şi apărării drepturilor persoanelor reţinute în mod abuziv”.

Amintim că şapte cetăţeni turci, angajaţi ai Liceului moldo-turc Orizont din Chişinău, printre care directorul filialei Durleşti şi câţiva profesori, au fost reţinuţi de către ofiţerii SIS, după care expulzaţi din ţară, fiind suspectaţi de legături cu o grupare islamistă. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite