Anatol Ţăranu: Suspendarea din funcţie a lui Igor Dodon creează o imagine proastă pentru Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Analistul politic Anatol Ţăranu crede că suspendarea creează o imagine proastă pentru Republica Moldova. Procedura respectivă spune că legalitatea nu este respectată, legile nu sunt perfecte şi nu sunt scrise în aşa fel încât să nu lase nicio posibilitate pentru demnitari să ocolească normele legale, transmite IPN.

„Aşa cum este formulată respectiva normă legală, preşedintele Dodon găseşte posibilitatea să explice publicului că el are o asemenea posibilitate să nu semneze. Această situaţie ne pune într-o lumină proastă în exterior, dar îi face şi pe oameni să nu creadă că este obligatoriu să respecţi legea”, a declarat Anatol Ţăranu la emisiunea Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

Igor Dodon a anunţat în seara de miercuri, 19 septembrie, că a refuzat să semneze decretul de numire în funcţie a celor doi noi miniştri din Guvernul Filip. În rezultat, prim-ministrul Pavel Filip a comunicat că se va adresa din nou Curţii Constituţionale (CC) „pentru a solicita rezolvarea acestui blocaj instituţional pe care şeful statului încearcă să-l provoace”. Fapt ce înseamnă că Igor Dodon ar putea fi suspendat din funcţie pentru a patra oară, iar atribuţiile de semnare a decretului să revină speakerului Andrian Candu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite