Anatol Şalaru: Limba română încă nu şi-a găsit locul în Constituţie, iar urmaşii foştilor sovietici continuă să ne intoxice cu existenţa limbii moldoveneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În contextul sărbătorii naţionale Limba Noastră, preşedintele executiv al PUN, ex-ministrul Apărării Anatol Şalaru, subliniază că „limba română încă nu şi-a găsit locul meritat în Constituţie, iar urmaşii fostilor sovietici continuă să ne intoxice cu existenţa limbii moldoveneşti”.

„Lupta pentru limba română a început în urmă cu 30 de ani, atunci când, alături de un mic grup de tineri, am înfiinţat la 15 Ianuarie 1988 cenaclul Alexei Mateevici. Sute de mii de semnături strânse prin satele Basarabiei încă sovietice, mii de kilometri parcurşi şi sute de spectacole date în localităţile republicii, zeci de reţineri şi arestări pentru a ne obţine la 31 august dreptul de a vorbi în limba strămoşilor noştrii, limba română”, a scris Anatol Şalaru pe pagina sa de Facebook.

Fostul ministru  consideră că „Mişcarea de Eliberare Naţională a început la bustul lui Mihai Eminescu şi a stat sub semnul românităţii, a dreptului nostru de ne numi români şi a vorbi în limba română”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite