Ambasadorul Rusiei la Chişinău, convocat la MAE în legătură cu declaraţiile lui Rogozin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Farit Muhametşin, a fost convocat miercuri, 2 august, la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene în legătură cu declaraţiile publice recente făcute de către vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin.

Ambasadorului rus i s-a atras atenţia asupra interviului acordat recent de vicepremierul Dmitrii Rogozin postului de televiziune „Rossia 24”, în care acesta şi-a permis să dea aprecieri defăimătoare la adresa Republicii Moldova şi, implicit, a cetăţenilor ţării noastre. 

De asemenea, vicepremierul rus a avut aprecieri ofensatoare şi la adresa autorităţilor ţării noastre, acestea având un caracter denigrator şi mincinos.

Potrivit comunicatului de presă al MAE, vicepremierul rus nu este la prima sa ieşire de acest gen, care nu pot fi calificate în alt mod decât o ingerinţă brutală în treburile interne ale statului nostru. Mai mult, astfel de declaraţii nu cadrează nici cu caracterul relaţiilor bilaterale pe care Republica Moldova doreşte să le construiască împreună cu Federaţia Rusă, pe bază de respect reciproc.

Având în vedere aceste argumente, respectiv impactul extrem de negativ al declaraţiilor înaltului demnitar de stat rus asupra imaginii şi prestigiului ţării noastre, atât pe plan intern, cât şi extern, ambasadorului Farit Muhametşin i s-a comunicat decizia autorităţilor moldoveneşti de a-l declara pe Dmitri Rogozin persoană indezirabilă pe teritoriul ţării noastre, cu aplicarea interdicţiei de intrare şi tranzitare a teritoriului Republicii Moldova.

Menţionăm că, această decizie a parcurs toate procedurile instituţionale interne şi a fost adusă la cunoştinţa părţii ruse în conformitate cu uzanţele diplomatice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite