Ambasadorul României la Chişinău îl contrazice pe Igor Dodon: La Bucureşti nu există nicio lege care să interzică unionismul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, afirmă că Bucureştiul nu are o lege care să interzică mişcările unioniste, aşa precum afirma recent Igor Dodon.

Diplomatul român susţine că în România sunt interzise organizaţiile extremiste şi tetoriste, însă în niciun caz cele unioniste.

El a evitat însă să spună dacă putem pune pe acelaşi cântar extremismul şi unionismul: „Nu cred că este de datoria mea să vă dau un astfel de răspuns”.

„În România există nişte legi care interzic xenofobia şi extremismul. Atenţie, în România nu există niciun fel de lege care să interzică opiniile politice şi curentul unionist. Atâta timp cât curentul unionist există în societate, este firesc ca societatea să-l dezbată”, a menţionat ambasadorul român la emisiunea „În Profunzime” de la ProTV Chişinău.

Amintim că Igor Dodon insistă pe faptul că la Bucureşti există o lege care interzice să spui că o parte din ţară ar aparţine Ungariei, iar cealaltă Moldovei, fapt pentru care rişti să faci închisoare. Potrivit preşedintelui, acest model legislativ trebuie preluat şi aplicat şi la Chişinău, prin interzicerea unionismului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite