Ambasada SUA în Moldova atenţionează cetăţenii americani că există riscul ca la Chişinău să aibă loc proteste, după alegerile din 24 februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasada SUA în Republica Moldova a emis un comunicat de presă miercuri, 20 februarie, în care atenţionează cetăţenii americani care se află la Chişinău despre riscul desfăşurării unor proteste în Capitală, după alegerile din 24 februarie.

Diplomaţii americani avertizează că precedentele anterioare arată că probabilitatea ca protestele să aibă loc este foarte mare, iar manifestaţiile paşnice ar putea să se transforme în unele violente în orice clipă.

În acest sens, Ambasada SUA a oferit câteva sfaturi pentru cetăţenii săi aflaţi la Chişinău: să fie precauţi, să evite locurile unde vor avea loc protestele, să fie conştienţi că în oraş pot fi ambuteiaje şi drumuri închise şi să urmărească presa locală pentru informaţiile de ultimă oră.

Amintim că alegerile parlamentare din Republica Moldova au loc duminică, 24 februarie. Sondajele de opinie arată că cele mai mari şanse de victorie în alegeri le au Socialiştii lui Igor Dodon. Totuşi, acestora ar putea să nu le ajungă voturi pentru a forma o majoritatea parlamentară şi a forma noul Guvern.

Pe de altă parte, aceleaşi sondaje arată că forţele proeuropene care ar accede în Parlament sunt Democraţii controversatului om de afaceri Vlad Plahotniuc şi Blocul ACUM, condus de Maia Sandu şi Andrei Năstase. Acestor două entităţi politice la fel ar putea să nu le ajungă voturi pentru a forma o majoritate parlamentară, mai ales în condiţiile în care Blocul ACUM a spus ferm că nu va face o alianţă cu Democraţii şi va prefera scenariul alegerilor anticipate, poziţie sprijinită şi de Socialişti în cazul în care aceştia nu vor lua majoritatea de unii singuri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite