Alexei Tulbure: Silvia Radu a fost numită în funcţie în mod fraudulos. Nu are nicio legitimitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Analistul politic Alexei Tulbure consideră că noul primar interimar de Chişinău, Silvia Radu, a fost numită în funcţie într-un mod fraudulos. În plus, acesta menţionează că Silvia Radu nu are nici legitimitate politică, atât timp cât nu a fost aleasă de către cetăţeni.

„Consiliul Municipal Chişinau a fost votat de cetăţeni, deci este o instituţie locală legală şi legitimă. Noul primar interimar nu a fost votat de alegători, a fost în mod fraudulos numită doamna în post, deci nu are nici o legitimitate”, a declarat Alexei Tulbure într-o postare pe Facebook.

Analistul politic aminteşte că Silvia Radu a luat la prezidenţialele din 2016, circa 1.500 de voturi în Chişinău: „Cam acesta este nivelul de susţinere a doamnei în Chişinău”.

Tulbure afirmă că CMC „nu ar trebui să accepte un astfel de edil” şi le sugerează consilierilor municipali să stopeze sedinţele CMC şi să ignore toate iniţiativele Silviei Radu, dar şi să se adreseze imediat din numele CMC către Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei pentru o reacţie la cele întâmplate.

„Cred că Platforma DA şi PAS şi-ar putea revedea decizia de a boicota referendumul”, a încheiat Alexei Tulbure.

Fostul director al companiei Gas Natural Fenosa, Silvia Radu, şi consilierul municipal al PPEM Ruslan Codreanu au fost numiţi luni, 6 noiembrie, în calitate de viceprimari ai municipiului Chişinău de către primarul general interimar al Capitalei, Nistor Grozavu. După ce a semnat dispoziţiile respective, Grozavu a anunţat că se retrage din funcţia de primar general interimar, aceasta fiind preluată de către Silvia Radu.

Vicepreşedintele Partidului Liberal Valeriu Munteanu afirmă că Partidul Democrat a comis un „atac raider” asupra Primăriei Chişinău, atunci când s-a decis numirea în funcţia de primar general interimar a Silviei Radu. Potrivit liberalului, democraţii au intrat prin uşa din spate la Primărie, după ce nu au reşit să câştige în alegeri şefia Capitalei.

Amintim că primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a fost suspendat din funcţie. Edilul a fost reţinut pe 25 mai în dosarul parcărilor cu plată. Peste două zile a fost plasat în arest la domiciliu, unde se află şi în prezent. 

În acel dosar rl este învinuit de corupere pasivă, acceptarea şi primirea, prin intermediar, a bunurilor ce nu i se cuvin pentru a îndeplini şi a grăbi îndeplinirea unei acţiuni. De asemenea, primarul este învinuit că a comis şi infracţiunea de trafic de influenţă. 

Pe 21 iulie procurorii au expediat dosarul de învinuire în instanţa de judecată. Dorin Chirtoacă pledează nevinovat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite