Alegeri R. Moldova. Situaţie încordată la o secţie de votare din Varniţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia raportează o situaţie încordată în localitatea Varniţa din raionul Anenii Noi, unde mai mulţi veterani şi localnici încearcă să blocheze accesul votanţilor transnistreni la o secţie de votare, transmite IPN.

Şeful adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei, Marin Maxian, a declarat, într-un briefing de presă, că până acum nu au fost înregistrate cazuri de transportare organizată a alegătorilor.

La Varniţa însă, mai mulţi veterani şi localnici încearcă să pericliteze activitatea secţiei de votare, blocând accesul votanţilor. Urmare a intervenţiei poliţiei, lucrurile sunt ţinute sub control, accesul în secţie e asigurat, dar „încercări de manifestare agresivă se menţin”.

Aceste acţiuni de blocare au fost înregistrate de poliţie şi, în funcţie de comportament şi de prejudicii, urmează să fie date calificări juridice, a precizat şeful adjunct al IGP.

„Am avut şi un incident provocat de o persoană care a intrat în altercaţii verbale cu grupul de cetăţeni, prezent în adiacentul secţiei de votare amplasate în liceul din localitate. Urmare a altercaţiilor, această persoană a folosit gazul lacrimogen. Poliţia a reacţionat imediat, persoana este identificată, reţinută şi în prezent este dispus procesul de constatare şi urmează să asigurăm calificarea juridică a acţiunilor”, a mai spus şeful adjunct al IGP.

Oamenii legii îndeamnă populaţia la calm. În caz de admitere a abaterilor, vor fi aplicate sancţiuni.

Pentru alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie, au fost constituite 2 143 de secţii de votare. Dintre acestea, 139 de secţii de votare au fost constituite pentru cetăţenii Republicii Moldova aflaţi peste hotarele ţării, iar 42 de secţii au fost organizate pentru cetăţenii cu drept de vot din localităţile din stânga Nistrului, municipiul Bender şi unele localităţi ale raionului Căuşeni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite