Agricultorii vin cu tehnică în centrul Chişinăului ca să protesteze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest agricultori Moldova

Agricultorii care duminică, 6 decembrie, şi-au parcat tehnica din dotare la intrările din capitală, vin să protesteze în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Acţiunea este îndreptată „împotriva politicii bugetar-fiscale păguboase fermierilor”, dar şi „lipsei măsurilor de susţinere a agricultorilor afectaţi se secetă”.

Contactat de IPN, Vasile Mîrzenco, director executiv al Federaţiei Naţionale a Fermierilor, a spus că agricultorii vor porni cu tehnica, de la intrările din oraş începând cu ora 11.00. Aceştia sunt gata să rămână în PMAN până vor fi auziţi de autorităţi.

Agricultorii solicită să le fie compensate măcar jumătate din cheltuielile suportate pentru însămânţarea şi îngrijirea culturilor din grupa a doua. Potrivit lui Vasile Mîrzenco, autorităţile le acordă 150 de lei, pe când cheltuielile per hectare sunt în jur de cinci-şase mii de lei. Agricultorii mai cer să le fie compensate accizele la motorină. O altă solicitare este păstrarea TVA pentru producţia agricolă primară la cota de 8%. În proiectul politicii bugetar-fiscale pentru 2021 este prevăzută majorarea cotei până la 12%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite