Adrian Candu propune un guvern minoritar tehnocrat în cazul declanşării alegerilor anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrian Candu

„Guvernul Chicu sau prim-ministrul îşi va prezenta demisia în următoarele 2 – 3 săptămâni pentru a provoca o criză învinovăţind-o pe preşedintele nou ales şi echipa dumneaei”. Opinia aparţine liderului Pro Moldova, Andrian Candu, care afirmă că pe fondul instabilităţii, al crizei pandemice, Socialiştii şi Igor Dodon vor arăta cu degetul că el şi guvernare Chicu nu mai sunt responsabili de ţară, notează IPN.

„Eu aş lua din punct de vedere al celor care încă mai controlează situaţia politică şi pot influenţa deciziile, aici e mă refer că socialiştii lui Dodon şi personal domnului Dodon. Pierzând preşedinţia, au păstrată un grad de control şi putere în Parlament şi din ultimele declaraţii pe care le văd şi pe care le tot promovează ca idee, vor să facă în aşa fel încât să arunce toată responsabilitatea pe preşedintele nou ales, pe Maia Sandu, menţionând că din 24 decembrie doar ea este responsabilă completamente şi întrutotul de soarta ţării”, a declarat Andrian Candu în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Adrian Candu susţine că, în cazul în care Ion Chicu şi-ar prezenta demisia, soluţia până la declanşarea alegerilor anticipate este un guvern minoritar, tehnocrat, pe care Partidul Socialiştilor a declarat că-l va susţine.

„Dacă se stabileşte că alegerile anticipate vor fi în septembrie, de exemplu, de la demisia guvernului Chicu şi până la aceste alegeri anticipate, ar fi bine să existe un guvern de tehnocraţi, mai puţin afiliat politic, unul de tranziţie şi anticriză cu un prim-ministru în neafiliat şi nominalizat de doamna preşedintă Sandu. Acest guvern să-şi asume în această perioada tot ceea ce înseamnă administrarea crizei”, a adăugat Candu.

Adrian Candu afirmă că PSRM şi Igor Dodon ar putea merge în opoziţie pentru a creşte popularitatea partidului pe baza criticilor aduse viitoarei guvernări.

„Se presupune că în opoziţie este mai uşor criticând, să creşti în raiting. Luând în considerare faptul că această pierdere a lui Igor Dodon ar putea să afecteze raiting-ul partidului. Ei au nevoie de o resetare şi această resetare ar fi mai uşor să o facă din opoziţie, criticând pe seama situaţiei actuale pe care tot ei au creat-o”, a concluzionat Candu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite