Activistul Fiodor Ghelici spune că îl va da în judecată pe Igor Dodon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Fostul preşedinte al Comisiei pentru controlul public din cadrul Consiliului Societăţii Civile pe lângă preşedintele Republicii Moldova, activistul Fiodor Ghelici, spune că îl va da în judecată pe preşedintele Igor Dodon pentru defăimare.

În cadrul unei conferinţe de presă la IPN, Fiodor Ghelici a spus că ceea ce a declarat preşedintele Igor Dodon în cadrul unei emisiuni TV, precum că ar fi lichidat Comisia pentru controlul public pe motiv că preşedinte acesteia, adică Fiodor Ghelici, ar fi cerut bani de la ambasadele acreditate la Chişinău, utilizând semnătura preşedintelui, sunt nişte falsuri. 

Potrivit lui Fiodor Ghelici, toate scrisorile trimise în numele comisiei pe care o reprezenta, aveau antet corespunzător şi semnătura sa în calitate de preşedinte al comisiei.

Fiodor Ghelici a mai spus că multiplele scrisori trimise de cetăţeni ai Republicii Moldova la adresa Comisiei pentru controlul public au fost lăsate baltă de preşedinte ţării şi actualmente nimeni nu se mai ocupă de ele. 

„În majoritatea scrisorilor se cere investigarea furtului miliardului. Când i-am raportat preşedintelui despre aceasta, mi-a spus să dau vina pe Filat (ex-premierul Vlad Filat)”, a declarat Fiodor Ghelici.

Activistul spune că, având mandatul de preşedinte al Comisiei pentru controlul public, l-a ţinut la curent pe şeful statului cu toate cazurile de corupţie care i-au fost raportate, inclusiv cazuri în care au fost implicaţi reprezentanţi ai PSRM, partid pe care Igor Dodon l-a condus până să fie ales preşedinte. Ghelici susţine că deţine documente confirmative în acest sens, dar şi toată corespondenţa cu preşedintele din timpul activităţii sale în comisie, probe pe care le va prezenta şi în judecată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite