Şeful de la Interne, Dorin Recean, figurează într-un dosar penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Recean, ministrul în exerciţiu al Afacerilor Interne. FOTO Adevărul
Dorin Recean, ministrul în exerciţiu al Afacerilor Interne. FOTO Adevărul

Potrivit portalului kommersant. md, ministru în exerciţiu al Afacerilor Interne figurează într-un dosar penal pe faptul abuzului de putere şi depăşirea atribuţiilor deserviciu. Informaţia a fost confirmată de Corneliu Bratunov, şeful Secţii exercitare a urmăririi penale pe cauze excepţionale a Procuraturii Generale.

Potrivit procurorului, dosarul penal a fost intentat în urma unui demers a peste 30 de colaboratori ai Comisariatului general de poliţie din Chişinău nemulţumiţi de percheziţiile din luna ianuarie pe care le-a ordonat ministru Recean.

„Nu există deocamdată niciun bănuit oficial. Anchetatorii îi audiază pe martori. Ministrul Recean nu a fost încă audiat“, a declarat Bratunov, pentru kommersant.md. Procurorul a mai spus că, dacă va fi găsit vinovat, Recean riscă închisoare până la trei interdicţia de a ocupa anumite funţii publice timp de cinci ani.

La operaţiunea din 23 ianuarie de la Comisariatul General de Poliţie din Chişinău au fost implicaţi şi mascaţii de la Brigada de Poliţie cu Destinaţie Specială „Fulger“. Atunci au fost suspendaţi din funcţie vicecomisarul Alexei Laza şi şeful Secţiei Poliţie Criminală, Ruslan Saachian.

Deocamdată, ministrul de Interne nu a comentat informaţiile procurorilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite