Şedinţa de judecată în dosarul lui Ilan Şor a fost amânată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO orhei.md
FOTO orhei.md

Şedinţa de judecată în dosarul fostului preşedinte al Consiliului de Administraţie al Băncii de Economii, Ilan Şor, primar de Orhei, care urma să aibă loc luni, 20 august, s-a amânat. O nouă şedinţă la Curtea de Apel Cahul va avea loc vineri, 24 august, ora 11.00.

Solicitat de IPN, Iulian Balan, unul dintre avocaţii lui Ilan Şor, a declarat că şedinţa a fost amânată pe motive de sănătate ale clientului său. În cadrul şedinţei urmau să fie audiaţi martorii din dosar.

Judecătoria Chişinău, oficiul Buiucani, a emis acum mai bine de un an, pe 21 iunie 2017, hotărârea prin care Ilan Şor a fost condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înşelăciune şi abuz de încredere Sentinţa a fost atacată în instanţa de apel atât de procuror, cât şi de avocaţii inculpatului şi de reprezentantul SA Banca de Economii.

Şor a fost eliberat din arest la domiciliu, iar până la pronunţarea sentinţei definitive se află sub control judiciar.

Dosarul a ajuns la Curtea Apel Chişinău abia după şase luni, invocându-se traducerea acestuia din română în rusă, iar în februarie a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul. Din data de 13 februarie 2013, când la instanţa de apel din Cahul a fost înregistrat dosarul penal în privinţa lui Ilan Şor, au avut loc trei şedinţe, ultima fiind pe 8 august.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite