Şalaru a rămas fără sprijinul Biroului Politic al Partidului Liberal: Era normal ca Mihai Ghimpu să-şi depună mandatul de preşedinte!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Apărării, liberalul Anatol Şalaru, a fost lipsit de sprijinul Biroului Politic al Partidului Liberal. Informaţia a fost confirmată de ministru pe Facebook. Astfel, nenumăratele declaraţii ale lui Igor Dodon vizavi de faptul că Şalaru va fi în curând demis din funcţie devin tot mai reale.

Anatol Şalaru solicită demisia lui Mihai Ghimpu din fruntea partidului şi reformarea acestuia

„Biroul politic al Partidului Liberal, la solicitarea lui Mihai Ghimpu, a decis să-mi retraga sprijinul politic folosind pseudo-argumente (şi acelea inventate). În realitate, motivul retragerii sprijinului politic îl constituie faptul ca am solicitat o analiză pertinentă a rezultatului alegerilor şi a motivului pentru care Partidul Liberal a ajuns la nici 2%.

De asemenea, am solicitat convocarea congresului în care să fie pusă în discuţie situaţia partidului. Obiectiv, clar şi transparent. Era normal ca Mihai Ghimpu, după un astfel de rezultat care ne-a trimis la jumătate din marja de eroare a sondajelor, să-şi depună mandatul de preşedinte şi să accepte convocarea congresului şi alegerea unei noi conduceri.
Situaţia actuală a partidului este una dezastruoasă. Partidul Liberal s-a transformat într-un SRL administrat după bunul plac al domnului Preşedinte.
Partidul Liberal are nevoie de reconstrucţie, Partidul Liberal are nevoie de noi lideri, dacă nu, riscăm să ajungem în coşul de gunoi al istoriei. 
În calitate de ministrul al Apărării, am facut tot posibilul să apropii Republica Moldova de NATO şi de partenerii de dezvoltare şi cred că rezultatele s-au văzut”, a scris Şalaru pe pagina sa de socializare.

Anumite tensiuni puteau fi observate şi anterior între liderul PL, Mihai Ghimpu şi prim-vicepreşedintele PL, Anatol Şalaru.

Pe 6 decembrie, în cadrul unei conferinţe de presă, Igor Dodon menţiona că „Ghimpu i-a scris o scrisoare lui Timofti să-l scoată pe Şalaru din funcţie. Ştiţi, este o vorbă în limba rusă (tradus din rusă) „Ghimpu îmi e prieten, dar adevărul e mai scump”. Ghimpu pe 17 decembrie am înţeles că face Consiliul Naţional al PL, vrea să-l fugărească pe Şalaru”.

Într-o postare pe Facebook din 6 decembrie, Ghimpu a sugerat faptul că Şalaru ar avea o colaborare cu Dodon. Asta după ce fostul lider al PSRM a anunţat că pe 17 decembrie va avea loc Consiliul Republican al PL.

„Referitor la informaţia prezentată astăzi de Dodon privind data convocării Consiliului Republican al PL, nu cumva „prietenul” meu va transmis această înştiinţare? Această abordare stângace confirmă colaborarea voastră”, a declarat Ghimpu.

La rândul său, Şalaru, la fel într-o postare pe Facebook, îndeamnă moldovenii cu paşaport român să iasă la vot pe 11 decembrie, pentru a demonstra că în Moldova sunt mai mulţi unionişti, decât 1,8%, adică exact procentul pe care l-a obţinut Mihai Ghimpu în alegerile prezidenţiale.

„Participarea la vot este şi o dovadă de patriotism, o dovadă că ne pasă de viitorul României. Haideţi duminică sa arătăm că în Basarabia numărul românilor unionişti este mai mare de 1,8%”, afirma Şalaru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite