Şalaru a început discuţiile cu Ana Guţu pentru reunificarea dreptei naţionale: Ca să nu riscăm o cădere în braţele Moscovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Fostul ministru al Apărării, Anatol Şalaru, cel care este şi fondatorul Partidului Unităţii Naţionale, a declarat luni, 15 mai, că începe discuţiile cu mai multe forţe naţionale de dreapta, în vederea consolidării acestui segment politic. Politicianul a decis să demareze dialogul cu preşedintele Partidului Dreapta, Ana Guţu, fosta sa colegă din Partidul Liberal.

„Astăzi am început discuţiile pentru reunificarea dreptei naţionale. Împreuna cu Ana Guţu am trasat principalele elemente ce vor sta la baza relansării Mişcării Unioniste din Basarabia. Din cauza revigorării imperialismului rusesc, este necesară unificarea tuturor forţelor pentru a nu risca o nouă cădere în braţele Moscovei”, a menţionat Anatol Şalaru.

Şalaru a anunţat pe 16 ianuarie 2017 că lansează un nou partid, de dreapta-unionst, iar la 7 februarie a decis că formaţiunea se va numi Partidul Unităţii Naţionale. „De ce unitate naţională? Pentru că e ceea ce ne lipseşte cel mai mult nouă, românilor de peste Prut”, sublinia atunci politicianul

Amintim că pe 9 ianuarie 2017, Anatol Şalaru şi-a anunţat retragerea din PL.

Din cauza tensiunilor din PL dintre Ghimpu şi Şalaru, ultimul şi-a pierdut funcţia de ministru al Apărării. Şalaru afirma că va crea un nou partid, în cazul în care nu reuşeşte să schimbe conducerea PL.

Liderul PL l-a învinuit pe Şalaru că vrea să dezbine formaţiunea şi chiar ar fi încercat să corupă unii membri. La rândul său, fostul ministru afirmă că doar şi-a dorit organizarea Congresului PL pentru a fi aleasă o nouă conducere a partidului, pe motiv că în frunte cu Mihai Ghimpu formaţiunea nu ar avea şanse la parlamentarele din 2018.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite