Şalaru, convins că Năstase ar putea face o alianţă cu Dodon după parlamentare: El e la fel de toxic ca Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă liderii Platformei Demnitate şi Adevăr (PDA) au respins anterior posibilitatea unei alianţe cu socialiştii, după parlamentarele de la Chişinău, preşedintele executiv al Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Anatol Şalaru, este convins că un asemenea scenariu ar putea avea loc, subliniind că oamenii de afaceri mereu se înţeleg între ei, cu aluzie la liderul PDM, Vlad Plahotniuc, şi cei care s-ar afla în spatele lui Andrei Năstase.

„El (Andrei Năstase) chiar nu a făcut nimic pentru unire. Analizând ultimele declaraţii, am văzut că pe parcurs a făcut declaraţii doar anti-unire şi anti-româneşti, nu exclud faptul că intrând în Parlament, PPDA va face o alianţă cu PSRM ca să pună capăt la anumite probleme (...) Sunt catgoric ferm că Nastase poate face anumite compromisuri şi poate face alianţă cu Dodon”, a afirmat Anatol Şalaru la „Adevărul Live Moldova”.

Ex-ministrul Apărării nu exclude nici faptul că Partidul Democrat ar putea face o alianţă cu Socialiştii.

„Între ei nu există nicio diferenţă. Ei sunt la fel de toxici amândoi. Plahotniuc este un oligarh care vrea să rămână la guvernare, iar Năstase vrea să-l aducă pe alt oligarh la guvernare. Republica Moldova nu are viitor cu asemenea politicieni”, a accentuat Şalaru.

Potrivit lui, Plahotniuc nu are niciun interes ca în Parlament să intre vreun partid unionist. 

„Interesul lor este să creeze o platformă (unionistă) care nu va trece pragul electoral”, a spus preşedintele executiv al PUN.

Şalaru a adăugat că le va propune partidelor proeuropene o colaborare pe circumscripţii, pentru că „fără o colaborare, toate (ciscumscripţiile) vor fi pierdute”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite