Împuternicitul Ministerului Federal al Afacerilor Externe al Germaniei vine la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Împuternicitul pentru Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală al Ministerului Federal al Afacerilor Externe, ambasadorul Andreas Peschke, întreprinde o vizită în Republica Moldova în perioada 14-16 decembrie.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Germaniei la Chişinău, în cadrul întrevederilor cu preşedintele Republicii Igor Dodon, precum şi cu reprezentanţi ai Guvernului, părţile vor discuta teme de actualitate în relaţiile bilaterale, transmite IPN.

Sunt prevăzute întâlniri cu partenerii europeni, cu conducătorul misiunii OSCE, ambasadorul Michael Scanlan, precum şi cu reprezentanţi ai societăţii civile.

Ambasadorul Peschke este la a treia sa vizită în Republica Moldova în această funcţie. În septembrie 2015, acesta a avut primele discuţii la Chişinău, iar în martie 2016 s-a aflat în Moldova în cadrul unei vizite comune cu omologul său slovac Dusan Dacho.

Republica Federală Germania a stabilit relaţii diplomatice cu Republica Moldova în anul 1992, oferind în tot acest timp suport pentru procesele de transformare politică, economică şi socială din ţară. Germania depune eforturi în special pentru consolidarea democraţiei, statului de drept şi a societăţii civile, susţinând totodată şi dezvoltarea economică durabilă în Moldova, se menţionează în comunicatul misiunii diplomatice.

În cadrul colaborării bilaterale în domeniul economic şi cel al dezvoltării, Republica Federală Germania a oferit deja Moldovei peste 120 de milioane de euro. Promovarea limbii germane şi implementarea proiectelor culturale fac la fel parte din angajamentul german în Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite