Training cu Angela Stafii. „Puterea personală este puterea de a te accepta aşa cum eşti”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Cum să te iubeşti pe tine şi să faci ce vrei” este titlul unui eveniment marca Angela Stafii, care se va desfăşura pe 27 mai, în incinta Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”. De această dată, consilierul în dezvoltare personală le va vorbi oamenilor despre curajul de a lua decizii, puterea de a se iubi şi de a spune mulţumesc, indiferent de situaţiile în care se pomenesc.

Evenimentul va fi îndreptat către creşterea puterii personale a omului. Angela Stafii explică acest concept remarcând că cei mai mulţi percep puterea personală a unui om ca fiind puterea de a-i influenţa pe ceilalţi. „De fapt, puterea personală înseamnă capacitatea de a fi fericit, de a fi bine cu tine însuţi şi de a şti să iei decizii mai mult sau mai puţin corecte. Asta ar putea însemna să pleci dintr-o relaţie, de exemplu, dacă nu este ceea ce ţi-ai dorit. Dar mai ales, puterea personală înseamnă să te accepţi aşa cum eşti tu”, afirmă Angela Stafii.

Ciclul de schimbare al unui om durează 28 de zile

„La evenimentul din 27 mai voi propune anumite exerciţii celor prezenţi, prin care ei vor descoperi cât de frumoşi sunt, chiar dacă nu sunt perfecţi”, spune consilierul. Fiecare exerciţiu pe care îl propune publicului este întotdeauna testat pe propria persoană. „Testez fiecare exerciţiu nou pe mine şi asta durează, pentru că fiecare ciclu de schimbare al unui om durează cam 28 de zile. Eu fac exerciţii în timpul acesta, aştept rezultatele, văd dacă e rapidă schimbarea şi abia apoi le propun oamenilor cu care lucrez”, explică Angela. Exerciţii sunt multe, diverse, complexe şi poate ciudate. „Interesant este exerciţiul de gratitudine. El presupune ca omul să spună mulţumesc pentru tot ce i se întâmplă în viaţă, ceea ce nu este uşor, şi durează 28 de zile”, spune expertul.

„La traininguri se râde, se plânge, se dansează”

În ultima perioadă, în Republica Moldova au loc tot mai multe evenimente de acest gen, iar oamenii merg la ele din diverse motive. „Sunt unii care vin doar să asculte şi eu le respect dorinţa. Ei nu au nevoie de mai mult, vor doar să-şi confirme anumite idei sau să ia decizii în baza a ceea ce se vorbeşte. În trainingurile unde sunt mai puţini oameni se plânge mult şi acesta este un lucru care mă bucură, pentru că noi uităm să plângem. Ni se spune mereu că trebuie să fim puternici şi să nu plângem, când este exact invers. Puterea înseamnă să ştii să-ţi exprimi emoţiile, iar cineva spunea că lacrimile sunt create ca să ne îndulcească inima. Alteori se râde mult, se dansează. Oamenii se pot manifesta cu adevărat la astfel de întruniri”.

„Iubeşte şi fă ce vrei”

La evenimentul din 27 mai, Angela Stafii va vorbi despre ce înseamnă să ne iubim şi să facem ce vrem. „Este o vorbă ce aparţine Sfântului Augustin care a zis «Iubeşte şi fă ce vrei». Asta înseamnă să nu fii nevoit să te ascunzi. Noi facem o mulţime de lucruri pe care le ascundem sub covor. Ca să faci ceea ce vrei, trebuie să îţi asumi o responsabilitate, iar acest lucru este posibil doar dacă ştii să te iubeşti. Doar dacă nu eşti dependent de opinia celorlalţi”, spune Angela Stafii.

Aceasta subliniază importanţa pe care o au emoţiile în organismul uman. „Schimbarea vine din schimbarea emoţională. De multe ori, lumea încearcă să gândească pozitiv şi viaţa lor se ruinează, asta pentru că nu se lucrează cu emoţiile. Dacă lucrezi doar cu mentalul, ţi se schimbă discursul, dar nu şi inconştientul. Nu te poţi trezi dimineaţa, să simţi că zgârâie mâţele pe sufletul tău şi să-ţi spui că te simţi bine. Şi bolile apar din cauza blocării emoţiilor în organism”, menţionează Angela.

Acceptarea înseamnă iubirea de sine

„Toate cărţile şi citatele strigă «Iubeşte-te pe tine!», dar nimeni nu ne învaţă cum să facem acest lucru. Unul dintre lucrurile foarte importante este să te accepţi pe tine, aşa cum eşti. Există tehnici care te învaţă să recunoşti că tu simţi şi gelozie, şi invidie şi că urăşti, dar toate aceste sentimente sunt normale. Se lucrează cu procesul umbrei, cu acea partea din noi pe care nu o putem accepta. Vom face acest lucru la training. Vom învăţa că nu se întâmplă nimic dacă eu zic despre mine anumite lucuri care nu-mi plac. Anume această acceptare presupune iubirea de sine”, afirmă Angela Stafii.

Analiza semiotică a panourilor electorale

„E foarte bine făcut din punct de vedere semiotic afişul lui Serafim Urechean. Are o privire clară, destul de feroce, dar nu agresivă. Nu e bine făcut posterul lui Ilian Caşu. S-a încercat un transfer de imagine între Usatîi şi Caşu care a eşuat. Usatîi e poziţionat în partea dreaptă-sus, ceea ce înseamnă viitorul dorit. În mod normal, acolo ar fi trebuit să stea candidatul şi nu în stânga-jos, poziţie ce defineşte trecutul. Sunt lucruri din teoria interpretării care acţionează asupra inconştientului nostru, deşi noi nu realizăm acest fapt”, menţionează Angela Stafii.

Evenimentul „Cum să te iubeşti pe tine şi să faci ce vrei” va avea loc pe 27 mai, ora 18:30, în incinta teatrului „Mihai Eminescu”. Biletele pot fi cumpărate la Propaganda Cafe sau prin SMS la 1115 sau 1116.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite