O firmă de taxi din Chişinău oferă servicii gratuite, în timp ce alţii au majorat tarifele profitând de vremea rea

O firmă de taxi din Chişinău oferă servicii gratuite, în timp ce alţii au majorat tarifele profitând de vremea rea

FOTO Facebook

O companie de taxi din Chişinău a decis să transporte vineri, 21 aprilie, toţi pasagerii gratis. Asta, în timp ce şoferii altor firme de taxi au majorat preţurile la călătorii, profitând de vremea nefavorabilă de afară, cauzată de ninsori ce au dus la sistarea transportului public şi la o cerere mai mare a serviciilor de taxi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit portalului bani.md, un şofer al companiei Taxi Limon afirmă că li s-a dat indicaţia să transporte pasagerii gratis.

„Aşa ni s-a spus şi aşa facem. Trebuie să intrăm în situaţia oamenilor. Este o situaţie rar întâlnită, de aceea trebuie să ne ajutăm”, a menţionat taximetristul.

La dispoziţia oamenilor erau doar şase maşini, însă, conducerea firmei de taxi respectivă dă asigurări că numărul unităţilor de transport va fi suplinit mai spre seară şi mâine dimineaţă, când va fi fluxul de oameni mai mare, notează sursa.

De asemenea, reprezentanţii companiei au declarat pentru bani.md că, taxiurile şi şoferii vor presta servicii gratuite până când toate unităţile de trasnport public vor circula după graficul şi orarul lor normal.

Pentru cei care au nevoie de o unitate de transport şi nu îşi permit să dea sume exagerate pentru o călătorie, pot apela la numărul de taxi 14428, sau la numerele de telefon: 061099098 sau 068763635.

Pe de altă parte, conform ProTV Chişinău, alte companii de taxi au dublat preţurile. De exemplu, dacă într-o zi obişnuită o călătorie cu taxiul din centrul Capitalei până la Aeroport costă 100 de lei, astăzi aceeaşi cursă era la preţul de 200 de lei.

Internauţii s-au plâns pe reţelele de socializare că taxiul a ajuns să coste între 200 şi 300 de lei dintr-un sector al Chişinăului spre altul.

citeste totul despre: